Με απλό υλικό της κουζίνας, αποχαιρετάτε σε δυο κινήσεις τα ανεπιθύμητα άλατα που επιπλέουν στο ζεστό νεράκι.
Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ρίξετε ξίδι στο βραστήρα και να τον κουνήσετε για να περάσει παντού απ’ την εσωτερική του επιφάνεια. Στη συνέχεια περιμένετε ένα τεταρτάκι να δράσει το ξίδι. Γεμίζετε το βραστήρα με νερό και τον βάζετε να δουλέψει. Πετάτε το πρώτο νερό και ξαναγεμίζετε. Βάζετε το βραστήρα να δουλέψει άλλη μια φορά, χύνετε και το δεύτερο νερό και είναι έτοιμος για χρήση.