ΚαστοριάΚόσμοςτελευταίες ειδήσειςφωτορεπορτάζ

Εκδηλώσεις για την επέτειο του «ΟΧΙ» στην Κορυτσά (σειρά φωτογραφιών)

Ο Δήμαρχος Καστοριάς κ. Ανέστης Αγγελής και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ιωάννης Τόμου παραβρέθηκαν χθες, Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017, στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Επετείου του «ΟΧΙ» στην Κορυτσά της Αλβανίας, μετά από πρόσκληση του Γενικού Προξένου της Ελλάδος στην Κορυτσά, κ. Γεωργίου Αλαμάνου.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας στην Παλαιά Μητρόπολη Κορυτσάς, πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του χωριού Μπομποστίτσα και στη συνέχεια, σχολική εκδήλωση των μαθητών του Εκπαιδευτηρίου «ΟΜΗΡΟΣ» Κορυτσάς.

Εκπολιτιστικός σύλλογος Δισπηλιού

 

 

 

περισσότερα

4 Comments

  1. Εύγε στις αλβανικές αρχές της Κορυτσάς! Στα εκεί βουνά υπάρχουν 11.000 Έλληνες άταφοι νεκροί άλλοι τόσοι στον Γράμμο, στο Σινάτσικο και το Βίτσι.
    Αυτά!

  2. Αυτή η “εκδήλωση” γίνεται κάθε χρόνο, δεν διαφημίζεται. Άρα του χρόνου βάλτε πλώρη να είστε εκεί!

  3. Κανένας από τους συγγενείς των θυμάτων στην Μπομποστίτσα δεν πήγε εκεί για να σύρει τρανούς χορούς, πήγε για να αποτίσει φόρο τιμής, με άπλα λόγια για να κλάψει. Οι Στιγμές Μνήμης δεν χρειάζονται διαφημίσεις για να εκδράμουν οι όψιμοι και καταιιδρωμένοι. Ερώτηση: Πόσοι Καστοριανοί θυσιάστηκαν και αγνοήθηκαν (νεκροί, τραυματίες, αγνοούμενοι, στρατιώτες με κρυοπαγήματα κ.α) από την Επίσημη Ιστορία το διάστημα 28-10-1940 έως παραμονές γερμανικής Κατοχής 12/13- 4 1941? Εκεί ας εστιάσει η Συλλογική Μνήμη της Καστοριάς. Οι Καστοριανοί πλήρωσαν μεγάλο φόρο αίματος για να συγκαταλεχθούν στην ανωνυμία του Αγνώστου Στρατιώτη. Η πλατεία Συντάγματος εις τας Αθήνας δεν χωρά για να γραφούν τα ονόματα των Καστοριανών εκείνης της περιόδου. Για την δε περίοδο 41-49 να τα κρατήσουμε για κάποια άλλη στιγμή.
    Αυτά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button