Υλικά συνταγής
- 350 γρ. ρεβίθια
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- 2 πιπεριές Φλωρίνης ψητές (έτοιμες), κομμένες σε φετάκια
- ½ ποτηράκι κρασί
- 100 γρ. φέτα σε κομματάκια
- 2 κονσέρβες τόνου στραγγισμένες
- λίγο μαϊντανό ή δυόσμο ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι, χυμός λεμονιού ή ξίδι
Εκτέλεση συνταγής
- Μουσκεύετε τα ρεβίθια για αρκετές ώρες σε νερό -καλύτερα από την προηγούμενη μέρα. Τα τρίβετε για να φύγουν οι φλούδες τους και τα στραγγίζετε καλά. Τα βράζετε σε μπόλικο νερό για 15′ ξαφρίζοντάς τα. Τα σουρώνετε.
- Ζεσταίνετε το μισό λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι. Σβήνετε με το κρασί, ανακατεύετε και προσθέτετε τα ρεβίθια, αλατοπίπερο, τη δάφνη και 2 ποτήρια νερό. Βράζετε περίπου μία ώρα μέχρι να μαλακώσουν τελείως τα ρεβίθια και να πιουν τα υγρά.
- Ρίχνετε τα ρεβίθια σε βαθύ μπολ, προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι, τις πιπεριές, τον τόνο, τη φέτα, το μαϊντανό ή το δυόσμο, τη ρίγανη και όσο χυμό λεμονιού ή ξίδι θέλετε και ανακατεύετε πολύ καλά.
Συμβουλή
Φτιάξτε τη ρεβιθοσαλάτα με τα λεμονάτα ρεβίθια σούπα της προηγούμενης μέρας, τροποποιώντας τις αναλογίες και αξιοποιώντας τα περισσεύματα.