Καστοριά

Επίσκεψη της Μαρία Αντωνίου στον Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (φωτο)

Επίσκεψη στον Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, πραγματοποίησε η Μαρία Αντωνίου, στο πλαίσιο συναντήσεων που οργανώνει με φορείς, οργανισμούς και ερευνητικά ιδρύματα, ως Αναπληρωτής Τομεάρχης Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, της Νέας Δημοκρατίας.

Δόθηκε η ευκαιρία να συζητηθούν και να καταγραφούν όλα τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο, δίδοντας βάρος στα κίνητρα για μεγάλα κλινικά προγράμματα ερευνητικών επενδύσεων, την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, στην προστιθέμενη αξία των φαρμακευτικών επιχειρήσεων στον ασθενή και την Εθνική Οικονομία.

Μία συνάντηση που αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στο πλαίσιο μίας συντονισμένης και αμοιβαίας προσπάθειας μεταξύ της φαρμακευτικής βιομηχανίας και της παράταξης της ΝΔ, με βασικό άξονα προτεραιότητας την δημιουργία ενός βιώσιμου συστήματος υγείας και μιας δυνατής Εθνικής Οικονομίας, η οποία θα έχει στο επίκεντρο τον ασθενή, τη Δημόσια Υγεία και την υγιή επιχειρηματικότητα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, εκτός του Τομέα Έρευνας της ΝΔ, από πλευράς ΣΦΕΕ: ο Πρόεδρος του ΣΦΕΕ κ. Πασχάλης Αποστολίδης (CEO της ABBVIE – USA), οι Αντιπρόεδροι κκ. Σπύρος Φιλιώτης (CEO της Pharmaserve Lilly – USA) και Κώστας Παναγούλιας, ο Αντιπρόεδρος της BIANEΞ και διευθύνων της BIAN, ο κ. Μιχάλης Χειμώνας, Γενικός Διευθυντής του ΣΦΕΕ.

Ο ΣΦΕΕ (Σύνδεσμος Φαρμακευτικών ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Ελλάδας) είναι ο επίσημος κλαδικός φορέας της Φαρμακοβιομηχανίας στην Ελλάδα και μέλος της EFPIA (European Federation of Pharmaceutical Industry Associations) – η Ευρωπαϊκής Ομοσπονδία των Κλαδικών Φαρμακευτικών Οργανώσεων της ΕΕ που αποτελεί ένα πολύ ισχυρό φορέα σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και στις Βρυξέλλες.

περισσότερα
Back to top button