Υλικά συνταγής
- ντομάτες: 6 ώριμες και σφιχτές
- κεφαλογραβιέρα: 200 γρ., τριμμένη
- φέτα: 200 γρ., τριμμένη
- ανθότυρο: 200 γρ., λιωμένο με πιρούνι
- προσούτο: 100 γρ., ψιλοκομμένο
- μαϊντανός: 2-3 κουταλιές, ψιλοκομμένος
- ελαιόλαδο: 4-5 κουταλιές
- κρεμμύδια κόκκινα: 2 χοντροκομμένα
- σκόρδο: 2 σκελίδες, ψιλοκομμένες
- αλάτι
- πιπέρι
- μπούκοβο: λίγο
- αυγά: 2 χτυπημένα με λίγη κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση συνταγής
- Κόβετε ένα καπάκι από κάθε ντομάτα και αφαιρείτε τους σπόρους. Τις αναποδογυρίζετε σε απορροφητικό χαρτί για να βγάλουν τα υγρά τους. Ζεσταίνετε το λάδι και τηγανίζετε ελαφρά το σκόρδο και τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν.
- Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τα τυριά, το προσούτο, τα αυγά, το μαϊντανό και αλατοπίπερο. Ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Γεμίζετε τις ντομάτες με το μείγμα των τυριών. Ψήνετε τις γεμιστές ντομάτες 40΄-50΄ έχοντας το ταψάκι σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο.