Ελλάδα

Πιπεριές γεμιστές με λευκά τυριά

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό μακρόστενες πιπεριές
  • 500 γρ. ανάμεικτα λευκά τυριά (φέτα, ανθότυρο κ.λπ.)
  • 2-3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένετε καλά τις πιπεριές, κόβετε το κοτσάνι και τις καθαρίζετε από τους σπόρους τους. Τις αλατίζετε ελαφρά, τις αλείφετε με λίγο λάδι και τις ψήνετε για 10’ στο γκριλ να μαλακώσουν κάπως (σε μια άκρη, βάζετε και τα κοτσάνια να ψηθούν και αυτά).
  2. Ανακατεύετε τα τυριά, τα λιώνετε με πιρούνι, προσθέτετε λίγο λάδι, πιπέρι και το μαϊντανό και γεμίζετε με το μείγμα αυτό τις πιπεριές.
  3. Ξαναβάζετε σε κάθε πιπεριά το κοτσάνι της και κλείνετε συγκρατώντας με οδοντογλυφίδες. Τις περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι και τις ξαναψήνετει μέχρι να μαλακώσουν τελείως και να πάρουν ωραίο χρώμα.

Συμβουλή

Αν θέλετε, προσθέστε στο μείγμα των τυριών λίγη σάρκα ντομάτας πολύ καλά στραγγισμένης.

icookgreek.com

περισσότερα
Back to top button