Ελλάδα

Κρέας κοκκινιστό με καρότα, αρακά και ρύζι

Υλικά συνταγής

  • μοσχαράκι γάλακτος: 1 κιλό, κομμένο σε μεγάλους κύβους
  • ελαιόλαδο: 2/3 του φλιτζανιού
  • κρεμμύδια: 2, ξερά, ψιλοκομμένα
  • ντομάτα φρέσκια ή κονσέρβας: 400 γρ., ψιλοκομμένη
  • αρακάς: 450 γρ.
  • καρότα: 2-3 σε ροδέλες όχι πολύ λεπτές
  • μαϊντανός: 2 κουταλιές της σούπας, ψιλοκομμένος
  • αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια ρύζι που να μένει σπυρωτό (όποιο είδος σας αρέσει)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σοτάρετε το κρέας στο μισό λάδι μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές και το βγάζετε απ’ την κατσαρόλα. Ρίχνετε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια και ανακατεύετε δυο-τρεις φορές, μέχρι να μαλακώσουν και να αρχίσουν να ασπρίζουν. Ξαναβάζετε το κρέας μέσα στην κατσαρόλα, προσθέτετε την ψιλοκομμένη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη και 3 φλιτζάνια νερό και βράζετε για 1 ώρα, ελέγχοντας κάθε τόσο το νερό.
  2. Σε άλλο σκεύος ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρετε τον αρακά και τα καρότα. Όταν το κρέας έχει σχεδόν γίνει (στη μια ώρα περίπου) ρίχνετε στην κατσαρόλα τα σοταρισμένα καρότα και τον αρακά. Συνεχίζετε το μαγείρεμα προσθέτοντας νεράκι όταν χρειάζεται μέχρι να μαλακώσουν και τα λαχανικά και να πιει το φαγητό τα υγρά του, μένοντας με μια ωραία σάλτσα.. Τέλος, προσθέτετε το μαϊντανό, ανακατεύετε 1′-2′ και βγάζετε το φαγητό απ’ τη φωτιά.
  3. Ετοιμάζετε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του. Σερβίρετε το κρέας με τα καρότα και τον αρακά μαζί με το ρύζι.

icookgreek.com

περισσότερα
Back to top button