Ελλάδα

Γιατί δεν πρέπει να φορτίζουμε το κινητό όλο το βράδυ

Οι περισσότεροι είμαστε με ένα κινητό στο χέρι, αφού δεν πάμε πουθενά χωρίς αυτό.

Μπαίνουμε συχνά στο διαδίκτυο, μιλάμε στο τηλέφωνο, ακούμε μουσική, χρησιμοποιούμε διάφορες εφαρμογές με αποτέλεσμα να πρέπει να το φορτίζουμε κάθε μέρα και συνήθως αυτό γίνεται το βράδυ, προκειμένου να είναι έτοιμο και πλήρως φορτισμένο για την επόμενη.

AdTech AdΠόσο σωστό όμως είναι αυτό για την μπαταρία του κινητού μας; Η μπαταρία είναι ευαίσθητο υλικό. Ακόμα κι αν στην αρχή κρατάει αρκετές ώρες, όσο περνάει ο καιρός μειώνεται η δυναμική και η αντοχή της.

Το να αφήνεις το κινητό στην πρίζα ενώ έχει φορτιστεί πλήρως -πράγμα που σίγουρα θα συμβεί όταν το φορτίζετε όλη νύχτα- αποδυναμώνει την μπαταρία του λόγω της υψηλής συχνότητας που διέρχεται μέσω του ηλεκτρικού ρεύματος.

Στην πραγματικότητα, μάλιστα, δεν χρειάζεται καν να φορτίζετε το κινητό σας μέχρι να φτάσει στο 100% διότι όταν φτάσει σε κατάσταση πλήρους φόρτισης κι εσείς δεν το αποσυνδέσετε, αρχίζει να ανεβαίνει η θερμοκρασία του, πράγμα που φθείρει τη μπαταρία μακροπρόθεσμα.

Το καλύτερο λοιπόν, που μπορείτε να κάνετε είναι να φορτίζετε για λίγο το κινητό σας σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, τότε που μπορείτε δηλαδή να ελέγξετε τα επίπεδα φόρτισης και να το αποσυνδέσετε την κατάλληλη στιγμή.

Το πιο αποδοτικό για ένα κινητό είναι να είναι φορτισμένο ανάμεσα στο 50 και το 80%. Αυτό επιτρέπει στα φορτισμένα ιόντα να συνεχίσουν τη προστασία της μπαταρίας.

koutipandoras.gr

περισσότερα
Back to top button