ΑθλητικάΆργος ΟρεστικόΚαστοριά

Ανταπόκριση από Καστοριά: Ποιος θα είναι ο καλύτερος παίκτης; Αυτός…

Ο Δημήτρης Κοντός στο sdna.gr γράφει από την Καστοριά, για τα πρώτα δείγματα και τα μεγάλα συμπεράσματα από το στρατόπεδο του Παναθηναϊκού Superfoods

Ποτέ μέσα από τη διαδικασία της προετοιμασίας δεν μπορείς να πάρεις όρκο για το τι θ’ ακολουθήσει κατά τη διάρκεια της χρονιάς, παρόλα αυτά πάντα παίρνεις την πρώτη γεύση και λαμβάνεις μηνύματα για το κλίμα και τη φιλοσοφία που θα χαρακτηρίζει την ομάδα και τα ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ της! Ο Παναθηναϊκός ρίχνει τα μπετά του στην αγκαλιά της πανέμορφης λίμνης της Καστοριάς, λοιπόν, με τον Τσάβι Πασκουάλ να ξαναχτίζει και να φτιάχνει τα πάντα από την αρχή. Όχι, δεν γνωρίζεται ξανά με τους παίκτες του ή δεν συστήνεται στους καινούργιους ως κάτι διαφορετικό. Απλώς, με τη δυνατότητα που έχει να προετοιμάζει ο ίδιος την ομάδα του βάζει τις αρχές και τους κανόνες που έχει στο μυαλό του.

Η κλασσική και απόλυτα φυσιολογική ερώτηση που φτάνει στ’ αυτιά μας έχει να κάνει με το «ποιος ξεχωρίζει», «ποιος θα είναι η αποκάλυψη» και το «ποιος θα είναι ο καλύτερος παίκτης της ομάδας». Αν και νωρίς έχουμε σαφή και ξεκάθαρη απάντηση να σας δώσουμε. Αυτό που θα χαρακτηρίζει τον φετινό Παναθηναϊκό είναι το «εμείς» και η διαδικασία του συνόλου. Πολλοί καλοί παίκτες, πληρότητα σε όλες τις θέσεις και έξοδος από την μοναχικότητα και τη βούληση παικτών όπως για παράδειγμα ο Μάικ Τζέιμς.

Οι «πράσινοι» καλοκουρδίζονται στην Καστοριά και αρχίζουν να βγάζουν στις προπονήσεις και τα πρώτα φιλικά τα πρώτα δείγματα γραφής. Γρήγορη εκτέλεση των επιθετικών συστημάτων στο μισό γήπεδο, χρησιμοποίηση πολλών και διαφόρων σχημάτων με παίκτες κλειδιά. Για παράδειγμα δεν μας προξενεί καμία εντύπωση που βλέπουμε σε διάφορες φάσεις τον Σίνγκλεντον να παίζει στο «3». Εξάλλου, όταν μπορείς να τον «παντρέψεις» μαζί με τον Μήτογλου και τον Όγκαστ ή τον Βουγιούκα ή αργότερα με τον Αντετοκούνμπο και τον Γκιστ καταλαβαίνεις πως δημιουργείς έναν επιθετικό σχηματισμό που …ανοίγει το γήπεδο και έναν αμυντικό εφιάλτη με κορμιά και ύψη παικτών που αλλάζουν σε όλα! Σκεφτείτε μια τέτοια τριάδα μαζί με Καλάθη και Ρίβερς για παράδειγμα στην άμυνα.

Μέσα από όλη τη διαδικασία και την πληθώρα λύσεων έρχεται να κολλήσει άψογα η επιθετική ποιότητα και το ταλέντο παικτών όπως για παράδειγμα ο Λοτζέσκι, ο Παππάς ή ο Ντένμον. Γενικά όρεξη να έχουμε να βλέπουμε τα σχήματα που ετοιμάζει ο Τσάβι και τον τρόπο που ο Παναθηναϊκός θα εξελιχθεί προπονητικά και αγωνιστικά.

Αυτό που βλέπουμε με τα μάτια μας στην Καστοριά είναι μια ομάδα ΑΘΛΗΤΩΝ και παιδιών που δεν κάνουν …φασαρία παρά μόνο ασχολούνται με το μπάσκετ και τον στόχο τους. Σαφώς και τα μάτια μας πέφτουν στους νέους (Μήτογλου, Όγκαστ, Καλαϊτζάκη), ωστόσο, γίνεται ευκόλως αντιληπτό πως άπαντες θα …έρθουν στην πρώτη γραμμή όταν ο Πασκουάλ κρίνει πως ήρθε η στιγμή μέσα από τη σωστή διαδικασία. Να είστε βέβαιοι πως χτίζεται κάτι πολύ καλό με σωστές βάσεις και αρχές. Το που θα φτάσει θα το δούμε στην πορεία, αυτό που δεν  αλλάζει όμως είναι πως πατά πάνω σε στέρεες βάσεις με τον καλύτερο παίκτη να είναι η ΟΜΑΔΑ και οι πρωταγωνιστές ν’ αλλάζουν ανάλογα με τις ανάγκες.

sdna.gr

 

 

 

περισσότερα
Back to top button