Ελλάδα

Ντοματοσαλάτα με τραγανό ψωμί

Υλικά συνταγής

  • 700 γρ. ώριμες, σφιχτές ντομάτες
  • 2 κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • μισό αγγούρι, κομμένο σε ροδέλες
  • • 3 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό ή βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • 6-7 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας κάππαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας ξίδι, από κόκκινο κρασί
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι
  • Για το φρυγανισμένο ψωμί
  • 4 χοντρές φέτες ψωμί με τραγανή κόρα, όχι πολύ φρέσκο
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας τυρί κεφαλοτύρι, φρεσκοτριμμένο

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ετοιμάζετε πρώτα τα τραγανό ψωμί εξής:  κόβετε το ψωμί σε χοντρές μπουκιές. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζετε το ψωμί, ανακατεύοντας μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν.
  2. Προσθέτετε το λιωμένο σκόρδο και συνεχίζετε τα τηγάνισμα μέχρις ότου οι μπουκιές να ξεροψηθούν και να ροδίσουν. Μεταφέρετε τα κρουτόν σε ένα μπολ και τα πασπαλίζετε με το κεφαλοτύρι. Αφήνετε να κρυώσουν.
  3. Στη συνέχεια ξεπλένετε καλά την κάππαρη για να φύγει το αλάτι. Κόβετε τις ντομάτες σε φέτες σε μια σαλατιέρα και τις ανακατεύετε με τα κρεμμύδια, το αγγούρι και το ψωμί. Πασπαλίζετε τη σαλάτα με το μαϊντανό ή το βασιλικό, περιχύνετε με το λάδι, το ξίδι, αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε.

icookgreek.com

περισσότερα
Back to top button