Ένα τέλειο τουρλού ταψιού, που ρίχνεις όλα τα λαχανικά στο φούρνο και …ξεμπερδεύεις
Υλικά συνταγής
- 4 κολοκύθια, καθαρισμένα και χονδροκομμένα
- 3 μελιτζάνες, χονδροκομμένες, μουσκεμένες σε αλατόνερο
- 3 πατάτες χονδροκομμένες
- 1 πιπεριά χονδροκομμένη
- λίγο σκορδάκι ψιλοκομμένο
- 5 ντοματίνια ολόκληρα και 400 γρ. ντοματάκι ψιλοκομμένο (κονσέρβας ή φρέσκο)
- 1 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 200 γρ. φέτα ή λευκό, κατσικίσιο τυρί
- αλατοπίπερο και άφθονος μαϊντανός ψιλοκομμένος ή άλλο φρέσκο μυρωδικό
Εκτέλεση συνταγής
- Αραδειάζετε τα λαχανικά στο ταψί του φούρνου. Ρίχνετε την ψιλοκομμένη ντομάτα, το ελειόλαδο, το σκορδάκι, αλάτι, πιπέρι και μαϊντανό και ανακατεύετε πολύ καλά να αναμειχθούν τα υλικά.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 °C για 1 ώρα έχοντας σκεπάσει το φαγητό με αντικολλητικό χαρτί φούρνου και το αφήνετε κανά δεκάλεπτο ακόμη ξεσκέπαστο.
- Βγάζετε το τουρλού απ’ το φούρνο και προσθέτετε το τυρί κομματιασμένο στα καυτά λαχανικά. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.