Ελλάδα

Λικέρ σταφύλι

Υλικά συνταγής

  • 750 γρ. ρώγες από σταφύλι κατά προτίμηση ροζακί
  • 750 ml τσίπουρο
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 750 ml νερό

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Με ένα κοφτερό μαχαιράκι αφαιρείτε τις φλούδες από τα σταφύλια. Τις ρίχνετε σε βάζο μαζί με το τσίπουρο, τα κλείνετε και τα αφήνετε για 1 μήνα περίπου.
  2. Όταν περάσει ο καιρός, φτιάχνετε ένα σιρόπι, βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη και ανακατεύοντας μέχρι να δέσουν μεταξύ τους τα υλικά. Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει.
  3. Φιλτράρετε το τσίπουρο με σουρωτήρι και απομακρύνετε τις φλούδες. Ανακατεύετε το φιλτραρισμένο τσίπουρο με το κρύο σιρόπι. Το βάζετε σε μπουκάλι και είναι έτοιμο.

icookgreek.com

περισσότερα
Back to top button