Υλικά συνταγής
- 750 γρ. ρώγες από σταφύλι κατά προτίμηση ροζακί
- 750 ml τσίπουρο
- 1 κιλό ζάχαρη
- 750 ml νερό
Εκτέλεση συνταγής
- Με ένα κοφτερό μαχαιράκι αφαιρείτε τις φλούδες από τα σταφύλια. Τις ρίχνετε σε βάζο μαζί με το τσίπουρο, τα κλείνετε και τα αφήνετε για 1 μήνα περίπου.
- Όταν περάσει ο καιρός, φτιάχνετε ένα σιρόπι, βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη και ανακατεύοντας μέχρι να δέσουν μεταξύ τους τα υλικά. Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει.
- Φιλτράρετε το τσίπουρο με σουρωτήρι και απομακρύνετε τις φλούδες. Ανακατεύετε το φιλτραρισμένο τσίπουρο με το κρύο σιρόπι. Το βάζετε σε μπουκάλι και είναι έτοιμο.