Αγαπητοί μου αναγνώστες:
Ο Αύγουστος στην Ελλάδα δεν είναι απλά ένας μήνας:
Είναι η αγάπη των Ελλήνων για την Παναγία μας.
Είναι η δίψα των πιστών για το βλέμμα της.
Είναι η ευωδία προσευχών στο όνομά Της.
Ο Αύγουστος είναι η ενσάρκωση της άδολης αγάπης των ανθρώπων προς την Μητέρα τους, Το αντίο της μιζέριας και το καλωσόρισμα της Αρχοντιάς Της.
Π.Π
Συνεχίζω με μία πεντανόστιμη
ΤΟΥΡΤΑ ΑΝΑΝΑ
Υλικά κρέμας
1 σαντιγί Μόρφατ
1 ζαχαρούχο γάλα
2 φακελάκια ζελέ ανανά +4 νερό
1 μεγάλη κονσέρβα ανανά [το αλέθεις στο μούλτι]
Εκτέλεση
Χτυπάς τη μόρφατ να αφρατέψει [μόνη της] και μετά ρίχνεις το ζαχαρούχο και τα χτυπάς μαζί.
Προσθέτεις και τον αλεσμένο ανανά και το ανακατώνεις με την σπάτουλα.
Ζελέ.
Βράζεις ένα ποτήρι νερό και διαλύεις τα 2 φακελάκια ζελέ.Αφού λιώσει, προσθέτεις 3 ποτήρια κρύο νερό, ανακατώνεις και το αφήνεις στην άκρη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Στην συνέχεια το παίρνεις και το ρίχνεις σιγά-σιγά στην σαντιγί και ανακατώνεις.
Μην σας ανησυχήσει που η κρέμα θα γίνει νερουλή , βάζοντάς την στο παντεσπάνι και στο ψυγείο θα πήξη.
Θέλει προσοχή ,το παντεσπάνι να μπει σε τάπερ που να εφαρμόζει, να μην έχει περιθώρια στα πλάγια για να μή φύγει η κρέμα ,επειδή θα είναι νερουλή …
Παντεσπάνι 32 νούμερο ταψί 30΄ψήσιμο 180 βαθ.
6 αβγά
1 1/2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι
3/4 του φλιτζ, ζάχαρη
1 μπέϊκιν
Εκτέλεση
Χτυπάς πολύ καλά ζάχαρη και αβγά, προσθέτεις το αλεύρι με το μπέικιν και το ανακατώνεις με την σπάτουλα σιγά- σιγά, και στο ταψί.[Βουτυρωμένο και αλευρωμένο,] εγώ βάζω λαδόκολλα.
Αφού ψηθεί και κρυώσει το κόβεις στην μέση και το βρέχεις με τον ζωμό της κομπόστας.
Κάντε την και θα σας αποζημιώσει η νοστιμιά της.
Καλή σας επιτυχία
Μαρία