Υλικά συνταγής
- 3 μπανάνες
- 2 μεγάλα φλιτζάνια κρέμα ζαχαροπλαστικής με σοκολάτα, έτοιμη ή σπιτική
- 2-3 κουταλιές χοντροτριμμένοι ξηροί καρποί (καρύδι, αμύγδαλο ή φουντούκι)
- 2 πακέτα μπικότα πτι μπερ
- 1-2 φλιτζάνια χλιαρό γάλα όπου έχετε ανακατέψει 1 κουταλιά μέλι
- σιρόπι καραμέλας για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Ετοιμάζετε τη σοκολατένια κρέμα ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας της ή φτιάχνετε σπιτική σύμφωνα με τη βασική συνταγή.
- Στρώνετε ένα πιρέξ ή ταψάκι με ψηλά τοιχώματα με μεμβράνη. Βουτάτε κάθε μπισκοτάκι μια-δυο φορές στο γάλα με το μέλι και το βάζετε στο σκεύος τοποθετώντας τα το ένα δίπλα στο άλλο.
- Τοποθετείτε σε όλη την επιφάνεια των μπισκότων τις ροδέλες της μπανάνας φροντίζοντας να μοιραστούν ομοιόμορφα. Σκορπίζετε από πάνω τα καρύδια ή ό,τι ξηρό καρπό βάλετε. Ρίχνετε την κρέμα ζαχαροπλαστικής και την απλώνετε να πάει παντού, καλύπτοντας ή μισοκαλύπτοντας τις μπανάνες. Αν το σκεύος σας είναι πολύ μικρό, απλώς σηκώνετε το γλυκό σε ύψος μοιράζοντας τη σοκλοτένια κρέμα, τις μπανάνες και τους ξηρούς καρπούς σε 2 δόσεις και φτιάχνοντας άλλη μια αντίστοιχη στρώση με μπισκότα-κρέμα-μπανάνα.
- Σκεπάζετε τη σοκολατένια κρέμα με τα τελευταία μπισκότα, βουτώντας και πάλι κάθε μπισκοτάκι στο γάλα με το μέλι. Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο 1-2 ώρες να κρυώσει. Πασπαλίζετε την επιφάνεια με καρπούς, περιχύνετε με σιρόπι καραμέλας και σερβίρετε.