Δυτική ΜακεδονίαΚαστοριά

Αύξηση θηραμάτων στο κυνήγι αγριογούρουνου σε Ήπειρο και Δυτική Μακεδονία

Εκδόθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση για το Κυνήγι που προβλέπει και αύξηση του κυνηγιού αλλά και των θηραμάτων από 6 σε 10. Το κυνήγι αγριογούρουνου επεκτείνεται χρονικά σε Ήπειρο και Δυτική Μακεδονία αλλά μπορεί να συμβεί αυτό και σε άλλες περιοχές, όπου υπάρχει πρόβλημα, με στόχο τον περιορισμό των αγριογούρουνων.

Άννα Στεργίου

Η απόφαση Φάμελλου θεωρείτο επιβεβλημένη, μετά τις αλλεπάλληλες ζημιές, που έχουν προκληθεί σε καλλιέργειες, με αποτέλεσμα να υπάρχουν τεράστια προβλήματα και αλλεπάλληλες διαμαρτυρίες στον ΕΛΓΑ, καθώς καλύπτεται η ζημιά καλλιεργειών, μόνο εφόσον είναι σε περιοχή Νατούρα.

Μέχρι στιγμής για το πρόβλημα της αύξησης των αγριογούρουνων και των ζημιών σε καλλιέργειες έχουν κατατεθεί επίκαιρες ερωτήσεις για το θέμα και από κυβερνητικούς βουλευτές όπως ο τομεάρχης Αγροτικού των ΑΝΕΛ, Γιώργος Λαζαρίδης αλλά και από βουλευτές της αντιπολίτευσης, όπως η τομεάρχης Αγροτικού της ΝΔ, βουλευτής Σερρών,  Φωτεινή Αραμπατζή, βουλευτές του ΚΚΕ, όπως ο αντιπρόεδρος και βουλευτής Λάρισας, Γιώργος Λαμπρούλης κ.ά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μπορεί οποιοσδήποτε περιφερειάρχης να αιτηθεί να συμβεί επέκταση κυνηγιού και στην περιοχή του, εφόσον υπάρχει έγγραφο από τις κατά τόπους αρμόδιες υπηρεσίες, που να πιστοποιεί ότι ανάλογα περιστατικά συμβαίνουν κι εκεί.

Το πρόβλημα με τη δραματική αύξηση αγριογούρουνων είναι έντονο, όχι μόνο στην Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία αλλά και  σε περιφερειακές ενότητες και της Κεντρικής Μακεδονίας, της Αν. Μακεδονίας -Θράκης,  της Θεσσαλίας ακόμη και της Στερεάς Ελλάδας ενώ έχει παρατηρηθεί το πρόβλημα έως  και στην Αρκαδία κ.ά.

 

ypaithros.gr

 

περισσότερα
Back to top button