Υλικά συνταγής
- 500 γρ. σπιτικές ταλιατέλες
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος
- 250 γρ. καπνιστός σολομός κομμένος σε λωρίδες
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 2 κουταλιές της σούπας άνηθος ψιλοκομμένος
- 100 ml λευκό ξηρό κρασί
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Βράζετε τα ζυμαρικά al dente και τα στραγγίζετε. Ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνετε με τη βότκα ή το κρασί και βράζετε μέχρις ότου εξατμιστούν τα υγρά.
- Ρίχνετε κατόπιν το μισό σολομό και ανακατεύετε 1΄-2΄. Πασπαλίζετε με λίγο αλάτι, αρκετό πιπέρι και τον άνηθο. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και τη βράζετε 3΄ μέχρι να δέσει.
- Αναμειγνύετε τα ζυμαρικά με την κρέμα γάλακτος και τον υπόλοιπο καπνιστό σολομό. Πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε αμέσως