Ελλάδα

Γρανίτα ακτινίδιο

Υλικά συνταγής

  • ¾ του φλιτζανιού του τσαγιού ζάχαρη
  • 1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού νερό
  • λίγα φύλλα μέντας
  • 800 γρ. ακτινίδια καθαρισμένα
  • ¼ του φλιτζανιού του τσαγιού χυμό γκρέιπ φρουτ

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζετε σε σιγανή φωτιά το νερό, τη ζάχαρη και τα φύλλα μέντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, αποσύρετε από τη φωτιά, φιλτράρετε το σιρόπι (πετάτε τα φύλλα μέντας) και αφήνετε να κρυώσει.
  2. Καθαρίζετε τα ακτινίδια, τα κόβετε σε κομμάτια και τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ μαζί με το σιρόπι και το χυμό γκρέιπ φρουτ.
  3. Παγώνετε το μείγμα στην κατάψυξη μέχρι να πήξει και σερβίρετε σε ποτήρια.

icookgreek.com

περισσότερα
Back to top button