Δροσερό, αρωματικό κι ανάλαφρο, μας γλυκαίνει σαν το παγωτό χωρίς να μας επιβαρύνει με λιπαρά από κρέμα ή αυγά!
Υλικά συνταγής
- 1 3/4 φλιτζάνια νερό
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 2 φλιτζάνια φρεσκοστυμένο χυμό λεμονιού
- 1-2 κουταλιές της σούπας ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση συνταγής
- Σε μία μικρή κατσαρόλα ανακατεύετε το νερό με τη ζάχαρη και τα βράζετε για 1΄περίπου μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αποσύρετε το μείγμα από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει. Στη συνέχεια προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύετε καλά.
- Τοποθετείτε το μείγμα σε ένα μεταλλικό σκεύος και το βάζετε στην κατάψυξη. Μετά από 10΄-15΄, το βγάζετε και το ανακατεύετε για 1΄ με μια ξύλινη σπάτουλα. Επαναλαμβάνετε 6-7 φορές τη διαδικασία κάθε 30′, μέχρι το μείγμα να πήξει ομοιόμορφα. Διατηρείτε το σορμπέ στην κατάψυξη.