Καλοκαιρινό, ελαφρύ, αλλά πιάτο με χαρακτήρα
Υλικά συνταγής
- 300 γρ. ρύζι μακρύκοκκο ή Καρολίνα
- 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 3 κολοκυθάκια μαζί με τα λουλούδια τους
- 1/2 φλιτζάνι δυόσμος ψιλοκομμένος
- 4 κουταλιές βούτυρο
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- 2 γρ. κρόκος Κοζάνης διαλυμένος σε 2-3 κουταλιές χλιαρό νερό
- 80 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 1 κύβος λαχανικών
Εκτέλεση συνταγής
- Πλένετε, καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια και τα κολοκυθάκια με τα λουλούδια τους. Ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια και τα κολοκυθάκια για 4-5′ ανακατεύοντας διαρκώς.
- Προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε μέχρι να γίνει διάφανο. Κατόπιν ρίχνετε τον κύβο λαχανικών και νερό (τριπλάσιο όγκο από το ρύζι) και βράζετε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά, ανακατεύοντας συχνά.
- Προσθέτετε στο μείγμα με το ρύζι (όταν μαλακώσει) το δυόσμο, το διαλυμένο κρόκο, το κεφαλοτύρι και το λάδι. Ανακατεύετε και σερβίρετε το ριζότο αμέσως.