Υλικά
- ζαχαρούχο γάλα: 1 κουτί
- νερό: 3 κουτιά ζεστό (χρησιμοποιώντας το άδειο κουτί γάλακτος)
- αυγά: 6
- βανίλια: 1 κουταλάκι εσάνς
- λεμόνι: λίγο ξύσμα
- Για την καραμέλα
- ζάχαρη: 1 φλιτζάνι
- νερό: 1 κουταλιάς της σούπας
- χυμός λεμονιού: 2 κουταλιές της σούπας
Εκτέλεση
- Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη, το νερό, το χυμό λεμονιού και τα βράζετε σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να πάρει ξανθό χρώμα (μην την αφήσετε πολύ για να μην πικρίσει).
- Χτυπάτε με το μίξερ τα αυγά για 5-6′ στη δυνατλη ταχύτητα. Προσθέτετε το γάλα, το ζετσό νερό, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού και χτυπάτε σε χαμηλότερη ταχύτητα.
- Μοιράζετε σε ατομικά φορμάκια την καραμέλα και μετά την κρέμα και τα ψήνετε σε μπεν μαρί σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για 45′.