Ελλάδα

Κρέμα καραμελέ με ζαχαρούχο γάλα

Υλικά

  • ζαχαρούχο γάλα: 1 κουτί
  • νερό: 3 κουτιά ζεστό (χρησιμοποιώντας το άδειο κουτί γάλακτος)
  • αυγά: 6
  • βανίλια: 1 κουταλάκι εσάνς
  • λεμόνι: λίγο ξύσμα
  • Για την καραμέλα
  • ζάχαρη: 1 φλιτζάνι
  • νερό: 1 κουταλιάς της σούπας
  • χυμός λεμονιού: 2 κουταλιές της σούπας

 

Εκτέλεση

  1. Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη, το νερό, το χυμό λεμονιού και τα βράζετε σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να πάρει ξανθό χρώμα (μην την αφήσετε πολύ για να μην πικρίσει).
  2. Χτυπάτε με το μίξερ τα αυγά για 5-6′ στη δυνατλη ταχύτητα. Προσθέτετε το γάλα, το ζετσό νερό, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού και χτυπάτε σε χαμηλότερη ταχύτητα.
  3. Μοιράζετε σε ατομικά φορμάκια την καραμέλα και μετά την κρέμα και τα ψήνετε σε μπεν μαρί σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για 45′.

icookgreek.com

περισσότερα
Back to top button