Μια γλυκιά και πολύ νόστιμη μπουγάτσα δεν θα ήταν και άσχημα. Πάρτε μολύβι και χαρτί και γράψτε την συνταγή.
Υλικά:
1 πάκο φύλλο κρούστας [για μπακλαβά] 1 κιλό γάλα
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 φλυτζάνι τσαγιού ψιλό σιμιγδάλι
4 κουτ.σούπας βούτυρο αγελαδινό για το πασάλειμμα των φύλλων
Εκτέλεση :
Όλα μπλούμ στην κατσαρόλα και στην σιγανή φωτιά, ανακατώνεις συνέχεια για να μή κολλήσει η κρέμα.
Αφού πήξει, την βγάζεις απο την φωτιά και την αφήνεις να κρυώσει.
Βουτυρώνεις το πρώτο φύλλο,βάζεις από πάνω δεύτερο φύλο και το διπλώνεις στην μέση.
Αφού έχεις κάνει την κρέμα και έχει κρυώσει , βάζεις 2-3 κουτ.σούπας και το διπλώνεις σε τρίγωνο ή σε φάκελο.
Βάζεις λαδόκολλα στο ταψί τοποθετείς την μπουγάτσα και ψήνεις στους 180 βαθμούς 35΄λεπτά.
Σερβίρεις με άχνη ή ψιλοκομμένο γλυκό του κουταλιού, πορτοκάλι, για πιό γκουρμέ…Απίστευτος συνδυασμός, δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε.
Όλες οι συνταγές που σας γράφω είναι δοκιμασμένες από εμένα την ίδια .
Καλή σας επιτυχία
Μαρία
Άργος Ορεστικό