Υλικά συνταγής
- 1 κιλό ψάρι κατάλληλο για φούρνο (πεσκανδρίτσα, σφυρίδα, μαγιάτικο) σε φέτες
- 1 κύβος λαχανικών (προαιρετικά)
- 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 30 γρ. βούτυρο
- 200 γρ. κρεμμυδάκια μικρά
- 500 γρ. ντοματίνια κομμένα σε φετάκια
- 1 φύλλο δάφνης
- 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
- 1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- λίγο σαφράν
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Πλένετε τις φέτες του ψαριού και τις αλατοπιπερώνετε. Βουτυρώνετε ένα ταψάκι και τοποθετείτε τις φέτες του ψαριού. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια χοντροκομμένα και το σκόρδο κομμένο σε λεπτά φετάκια.
- Προσθέτετε τα ντοματίνια, το σαφράν, τον κύβο λαχανικών (προαιρετικά), το μαϊντανό και το φύλλο δάφνης και σιγοβράζετε 15΄. Περιχύνετε τις φέτες του ψαριού και ψήνετε στο φούρνο 20΄-25΄ στους 180° – 200° C. Σερβίρετε αμέσως.