Υλικά συνταγής
- 2 1/4 του φλιτζανιού νερό ή 555 ml
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη ή 200 γρ.
- 3/4 φλιτζανιού κακάο σε σκόνη ή 75 γρ.
- 170 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 1 βανίλια ή 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- λίγο αλάτι
Εκτέλεση συνταγής
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε 1 1/2 ή 375 ml από το νερό, τη ζάχαρη , το κακάο και το αλάτι. Αφήνετε να πάρει βράση , ανακατεύοντας συχνά για περίπου 1′.
- Αφαιρείτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και όπως είναι ακόμα το μείγμα ζεστό προσθέτετε τα κομμάτια σοκολάτας και ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσει. Στη συνέχεια, προσθέστε τη βανίλα ή το εκχύλισμα και τα υπόλοιπα 3/4 φλιτζανιού ( 180 ml ) νερό .
- Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μπλέντερ και το χτυπάτε για 15 δευτερόλεπτα. Τοποθετείτε το μείγμα σε ένα μεταλλικό σκεύος και το βάζετε στην κατάψυξη. Μετά από 10΄-15΄, το βγάζετε και το ανακατεύετε για 1΄ με μια ξύλινη σπάτουλα. Επαναλαμβάνετε 6-7 φορές τη διαδικασία κάθε 30′, μέχρι το μείγμα να πήξει ομοιόμορφα. Διατηρείτε το σορμπέ στην κατάψυξη.