Υλικά συνταγής
- 1 κιλό σταμναγκάθι καθαρισμένο και ζεματισμένο για 2′ – 3′
- 2 φέτες Ταλαγάνι (150 γρ. η καθεμία)
- ελαιόλαδο
- χυμό από 1 λεμόνι
- 1 ντομάτα ώριμη κομμένη σε φέτες
- χοντρό αλάτι
Εκτέλεση συνταγής
- Ψήνετε σε σχάρα ή σε δυνατό τηγάνι το ταλαγάνι.
- Ανακατεύετε σε ένα μπολ το σταμναγκάθι, με το ελαιόλαδο, την ντομάτα, το χυμό από λεμόνι και το χοντρό αλάτι.
- Κόβετε το ταλαγάνι σε μικρά καρέ και σερβίρετε την σαλάτα ρίχνοντας το τυρί από πάνω.
Συμβουλή
Αντί για σταμναγκάθι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι είδος βραστών χόρτων θέλετε.
Λίγα λόγια για τη συνταγή
Τη λαχταριστή συνταγή ανακαλύψαμε στο συνταγότοπο της ΗΠΕΙΡΟΣ www.epirus.gr όπου βρήκαμε δεκάδες ακόμη ενδιαφέρουσες συνταγές.