Καστοριά

Η επίσκεψη αποστολής ελληνικής κοινότητας από τη Ρωσία (φωτογραφίες)

Με πολύ χαρά και ιδιαίτερη τιμή, μέλη του ΔΣ του ελπχ ΟΡΜΟΣ υποδέχτηκαν τον πρόεδρο και την υπόλοιπη αποστολή της Ελληνικής Κοινότητας του Γκελεντζίκ της επαρχίας Κρασνοντάρ της Ρωσίας κ. Γκάμπλετ Σαλάχοφ στην Καστοριά. Πρόκειται για την ανταπόδοση προηγούμενης επίσκεψης χοροδιδασκάλων του ελπχ ΟΡΜΟΣ πριν από μερικούς μήνες στην Ρωσία στα πλαίσια εντατικού σεμιναρίου εκμάθησης ελληνικών παραδοσιακών χορών.

Ο πρόεδρος και χοροδιδάσκαλος του ελπχ ΟΡΜΟΣ Μπινιάκος Μιχάλης, με την ιδιότητα του σαν δημοτικός σύμβουλος του δήμου Καστοριάς είχε μεταφέρει τότε, εκτός από τα εθιμοτυπικά δώρα του Δήμου και της Περιφέρειας, και πρόσκληση του Δημάρχου Καστοριάς για επίσκεψη του κ. Σαλάχοφ η οποία και έγινε αποδεκτή.

Έτσι, μετά από τις απαραίτητες συνεννοήσεις, ο κ. Γκάμπλετ Σαλάχοφ συναντήθηκε με τον κ. Ανέστη Αγγελή όπου συζητήθηκαν διάφορα θέματα πολιτισμού αλλά και οικονομικής συνεργασίας, δεδομένου της θέσης του κ. Σαλάχοφ ως επενδυτικού συμβούλου του ομίλου του κ. Σαββίδη αλλά και ως αντιπρόεδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων.

Να σημειωθεί η συμμετοχή στις συναντήσεις και το επίσημο γεύμα, των ποντιακής καταγωγής, Βουλευτή Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τελιγιορίδου Ολυμπία και του θεματικού αντιπεριφερειάρχη κ. Ζυμπίδη Θεοφύλακτου, ενώ οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον κ. Στάθη Αμαραντίδη και τα υπόλοιπα παιδιά του χορευτικού τμήματος της Ευξείνου Λέσχης Καστοριάς για το έντονα συγκινητικό και παραδοσιακό χρώμα που έδωσαν στην συνάντηση.

Ελπίζουμε οι δεσμοί που αναπτύχθηκαν μεταξύ του ελπχ ΟΡΜΟΣ και της Ελληνικής Κοινότητας του Γκελεντζίκ να οδηγήσει σε αμοιβαία θετικά αποτελέσματα, τόσο σε όρους πολιτιστικής ενίσχυσης και ανύψωσης, ιδιαίτερα σε ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής διασποράς, όσο και σε πλαίσια οικονομικής συνεργασίας για την Καστοριά μας!

 

 

περισσότερα
Back to top button