Υλικά συνταγής
- 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 125 γρ. βούτυρο
- 60 γρ. ζάχαρη
- 30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 ολόκληρα αυγά
- 2 κρόκους αυγών
Εκτέλεση συνταγής
- Κόβετε το βούτυρο και τη σοκολάτα σε κομμάτια τα βάζετε σε μπεν μαρί και ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν. Αφήνετε το μείγμα για 2′-3′ να κρυώσει.
- Χτυπάτε στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα, τα ολόκληρα αυγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Αδειάζετε το μείγμα των αυγών στη σοκολάτα κι ανακατεύετε καλά με μία σπάτουλα.
- Κοσκινίζετε το αλεύρι, το προσθέτετε στη σοκολάτα και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Βουτυρώνετε και αλευρώνετε καλά σε 6 ατομικά πυρέξ και μοιράζετε το γλυκό. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 9′-10′. Σερβίρετε τη λάβα σοκολάτας, πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη. Διαφορετικά μπορείτε να σερβίρετε με παγωτό βανίλια ή κρέμα γάλακτος.