Υλικά συνταγής
- 4 μεγάλα παξιμάδια αστυπαλιώτικα με άγριο κρόκο
- 4 μεγάλες ντομάτες ώριμες, σφιχτές
- 1 ματσάκι ρόκα, πλυμένη και στραγγισμένη
- 250 γρ. μυζήθρα Αστυπάλαιας
- ρίγανη ή μαϊντανός ψιλοκομμένος
- λίγες ελιές
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση συνταγής
- Κόβετε τη ρόκα σε χοντρά κομμάτια και τη ρίχνετε σε πιατέλα. Σπάζετε τα παξιμάδια τα ραντίζετε με νερό και τα σκορπίζετε στην πιατέλα. Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες, αφαιρείτε τα υγρά και τους σπόρους και τις τρίβετε στον τρίφτη.
- Τις ρίχνετε από πάνω από τη ρόκα και τα παξιμάδια ώστε να καλυφτούν εντελώς. Από πάνω σκορπίζετε τη μυζήθρα. Πασπαλίζετε τη σαλάτα με ρίγανη (ή μαϊντανό), γαρνίρετε με τις ελιές και περιχύνετε με λάδι.