Ο γνωστός αθλητικογράφος Βασίλης Σκουντής, με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από το χρυσό Ευρωμπάσκετ του ’87, υπογράφει το νέο βιβλίο του «Είμαστε πια πρωταθλητές» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ελληνοεκδοτική».
Στο πρώτο του συγγραφικό βήμα, ο Βασίλης Σκουντής θυμάται και αποτυπώνει στιγμές του ΄87, μιλάει για τους πρωταγωνιστές της εποχής εκείνης και περιγραφή την καψούρα του για την επίσημη αγαπημένη.
Ακολουθεί το προλογικό σημείωμα του συγγραφέα:
Ο χρόνος τρέχει, µα το ρολόι έχει µείνει σταµατηµένο,εδώ και τριάντα χρόνια, σε εκείνη τη στιγµή.
Στις δέκα και πέντε το βράδυ της 14ης Ιουνίου του ’ 87, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας…
Δώδεκα µέρες ένας ολόκληρος λαός ακροβατεί στα όρια της µαγείας, της ανατριχίλας, του παροξυσµού, της κατάνυξης, της µέθεξης, της απόλυτης έκστασης:
από τις 3 έως τις 14 Ιουνίου του σωτηρίου (για το µπάσκετ, για τον αθλητισµό, για έναν ολόκληρο λαό) 1987, οι δώδεκα µέρες που άλλαξαν τον κόσµο!
Όταν το απίθανο παίρνει σάρκα και οστά…
Όταν δυνατά γίνονται τα αδύνατα…
Όταν ο Δαβίδ ξαναρίχνει στο καναβάτσο τον Γολιάθ…
Όταν η Ελλαδίτσα παίρνει παραµάζωµα τους κολοσσούς, τινάζει την µπάνκα στον αέρα και προκαλεί ολούθε σοκ και δέος…
Εις ανάµνησιν αυτού του έπους, λοιπόν…
Για το χατίρι των παλιών καιρών, που έλεγε (στην «Καζαµπλάνκα») και η Ίνγκριντ Μπέργκµαν στον πιανίστα…
Για το χατίρι της νοσταλγίας, του ντελίριου και του τρέµουλου…
Για το χατίρι του χρέους και της ευγνωµοσύνης προς αυτή την οµάδα, που µας σήκωσε από τη γη και µας εκτόξευσε στον έβδοµο ουρανό…
Για το χατίρι των στιγµών, των εικόνων και των συγκινήσεων, που θα µείνουν ανεξίτηλα χαραγµένες και για πάντα αιχµάλωτες στη συλλογική µνήµη…
Για το χατίρι της «επίσηµης αγαπηµένης», που µπορεί να γκρίζαρε, να έβγαλε ρυτίδες και να σκεβρώνει σιγά σιγά, µα όσο περνάει ο καιρός, τόσο περισσότερο την καψουρευόµαστε!
Δείτε εδώ όλες τις πληροφορίες για το βιβλίο.
Λίγα λόγια για τον συγγραφέα
O Βασίλης Σκουντής γεννήθηκε στις 10 Μαρτίου του 1963, είναι γνωστός Έλληνας αθλητικογράφος με καταγωγή από τον Πειραιά, γνωστός για την μακροχρόνια παρουσία του στον δημοσιογραφικό χώρο του ελληνικού μπάσκετ αλλά και τις ιστορικές μεταδόσεις για λογαριασμό της Εθνικής Ανδρών όπως αυτή του Ευρωμπάσκετ 2005 στο Βελιγράδι στον ημιτελικό Ελλάδας-Γαλλίας. Η μετάδοση αυτή έμεινε στην ιστορία με την χαρακτηριστική του φράση «Βάλ’το αγόρι μου», απευθυνόμενος στον Δημήτρη Διαμαντίδη στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα.
Είναι επίσης τελειόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών, με την οποία δεν ασχολήθηκε ποτέ. Από την ηλικία των μόλις 15 ετών άρχισε την δημοσιογραφική του καριέρα και μέχρι σήμερα έχει εργασθεί σε πολλές εφημερίδες, περιοδικά, τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς. Χαίρει αναγνώρισης για τις ιστορικές του γνώσεις στον τομέα του αθλητισμού, ιδιαιτέρως της καλαθοσφαίρισης και είναι κοινώς αποδεκτό ότι αποτελεί έναν από τους καλύτερους δημοσιογράφους που έχουν περάσει ποτέ από τον ελληνικό αθλητικό χώρο.