Υλικά συνταγής
- 1,5 κιλό μελιτζάνες φλάσκες καθαρισμένες, κομμένες σε κύβους και ξεπικρισμένες
- 500 γρ. πένες
- 200 γρ. φέτα
- Για τη σάλτσα
- 500 γρ. κιμάς
- 2 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα
- 4 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
- 4 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 1 ματσάκι μαϊντανό καο βασιλικό ψιλοκομμένα
- 1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι κόκκινο κράσι
- 1 κουταλάκι ζάχαρη
- αλάτι, πιπέρι
- Για την επικάλυψη
- 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
- 4 αυγά
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 150 γρ. τρίμμα φέτας
Εκτέλεση συνταγής
- Μέχρι να ξεπικρίσουν οι μελιτζάνες, σωτάρετε σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο το σκόρδο, τα κρεμμύδια, και τον κιμά. Ανακατεύετε καλά. Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε τη ντομάτα και τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας. Σιγοβράζετε μέχρι να δέσει.
- Ανακατεύετε σε μπολ το γιαούρτι με τα αυγά και τα 150 γρ. φέτα. Βάζετε το μείγμα στο ψυγείο για 40′ να δέσει.
- Τηγανίζετε τις μελιτζάνες και τις στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί.
- Βράζετε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.Τις σουρώνετε και τις “καίτε” στην κατσαρόλα με 50 γρ. βούτυρο. Προσθέτε τα 200 γρ. φέτα, ανακατεύετε και τις αδειάζετε στο ταψί.
- Περιχύνετε από πάνω τις μελιτζάνες με τη σάλτσα και ανακατεύετε προσεκτικά. Απλώνετε από πάνω το μείγμα γιαουρτιού και τα το υπόλοιπο βούτυρο. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 30′, όσο να δημιουργηθεί κρούστα.