Ελλάδα

Σπιτικά Hot dogs με κρεμμύδια και μουστάρδα

Οι μικροί, αλλά και οι μεγάλοι τα χοτ ντογκ τα αγαπούν ιδιαίτερα. Τι καλύτερο λοιπόν από τα σπιτικά;

Υλικά

  • ελαιόλαδo: 2 κουταλιές της σούπας
  • κρεμμύδια: 2 κομμένα σε λεπτές φέτες
  • κρασί λευκό: 3 κουταλιές της σούπας
  • θυμάρι: 2 κουταλάκια του γλυκού
  • ζάχαρη άχνη: 1 κουταλιά της σούπας
  • αλάτι
  • πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
  • λουκάνικα Φρανκφούρτης: 8
  • αφράτα ψωμάκια για χοτ ντογκ: 4 μακρόστενα
  • μουστάρδα: 4 κουταλιές της σούπας
  • μαρούλι για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνετε το λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρετε τα κρεμμύδια 7΄-8’ μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε το κρασί, τη ζάχαρη και το θυμάρι. Σιγοβράζετε μέχρι να εξατμισθούν εντελώς τα υγρά και αλατοπιπερώνετε.

  2. Βράζετε τα λουκάνικα, τα στραγγίζετε και κατόπιν τα τοποθετείτε μέσα στα ψωμάκια μαζί με τα κρεμμύδια και φύλλα μαρουλιού. Ανεβάστε στα ύψη τη γευστική ένταση, συνοδεύοντας με μουστάρδα.

    icookgreek.com

περισσότερα
Back to top button