Οι μικροί, αλλά και οι μεγάλοι τα χοτ ντογκ τα αγαπούν ιδιαίτερα. Τι καλύτερο λοιπόν από τα σπιτικά;
Υλικά
- ελαιόλαδo: 2 κουταλιές της σούπας
- κρεμμύδια: 2 κομμένα σε λεπτές φέτες
- κρασί λευκό: 3 κουταλιές της σούπας
- θυμάρι: 2 κουταλάκια του γλυκού
- ζάχαρη άχνη: 1 κουταλιά της σούπας
- αλάτι
- πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
- λουκάνικα Φρανκφούρτης: 8
- αφράτα ψωμάκια για χοτ ντογκ: 4 μακρόστενα
- μουστάρδα: 4 κουταλιές της σούπας
- μαρούλι για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
-
Ζεσταίνετε το λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρετε τα κρεμμύδια 7΄-8’ μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε το κρασί, τη ζάχαρη και το θυμάρι. Σιγοβράζετε μέχρι να εξατμισθούν εντελώς τα υγρά και αλατοπιπερώνετε.
-
Βράζετε τα λουκάνικα, τα στραγγίζετε και κατόπιν τα τοποθετείτε μέσα στα ψωμάκια μαζί με τα κρεμμύδια και φύλλα μαρουλιού. Ανεβάστε στα ύψη τη γευστική ένταση, συνοδεύοντας με μουστάρδα.