Το πιο εύκολο και νόστιμο καλοκαιρινό φαγάκι
Υλικά
- ντομάτες: 600 γρ. ώριμες
- αυγά: 8
- ελαιόλαδο: 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
- κρεμμύδια: 2 ψιλοκομμένα
- πιπεριά πράσινη: 1 κομμένη σε λεπτές λωρίδες
- φέτα: 150 γρ. (προαιρετικά)
- αλάτι: λίγο
- πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
- ζάχαρη: ½ κουταλάκι του γλυκού
Εκτέλεση
-
Ζεσταίνετε το λάδι σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμύδια και την πιπεριά για 6’ – 7’, μέχρι να μαραθούν. Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες, αφαιρείτε τους σπόρους και τα πολλά υγρά και τις προσθέτετε στο τηγάνι μαζί με αλατοπίπερο και λίγη ζάχαρη.
-
Σιγοψήνετε για 20’ – 25’, μέχρις ότου τα υγρά εξατμιστούν εντελώς και κατόπιν προσθέτετε τα αυγά, τα οποία έχετε χτυπήσει με το σύρμα μαζί με αλατοπίπερο.
-
Ανακατεύετε και ψήνετε για 4’ – 5’, μέχρι να σφίξουν τα αυγά. Αν θέλετε, προσθέτετε και λίγη τριμμένη φέτα και ψιλοκομμένη πιπεριά.