Υλικά συνταγής
- 8 πιπεριές
- 400 γρ. κιμάς
- 6 κουταλιές της σούπας ρύζι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο και 3-4 κουταλιές για το ταψί
- 3 ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κυβάκια
- 10 ελιές ψιλοκομμένες
- 150 γρ, κεφαλογραβιέρα χοντροτριμμένη
- 1 κουτ. της σούπας ντοματοπολτό σαυμπυκνωμένο
- αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση συνταγής
- Πλένετε τις πιπεριές, τις κόβετε στη μέση και αφαιρείτε τους σπόρους από το εσωτερικό τους.
- Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τον κρεμμύδι. Προσθέτετε τον κιμά, το ρύζι, αλάτι, πιπέρι, το μαϊντανό και συνεχίζετε το σοτάρισμα για περίπου 5-7΄ανακατεύοντας συνεχώς. Αποσύρετε και προσθέτετε στο μείγμα τις ελιές και τις ντομάτες. Ανακατεύετε και γεμίζετε με αυτό το μείγμα τις πιπεριές. Τις βάζετε σε ταψί.
- Ανακατεύετε τον ντοματοπολτό με 100 ml νερό και 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και περιχύνετε τις πιπεριές. Πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί και ψήνετε στο φούρνο για 45 ΄-50΄. Σερβίρετε τις πιπεριές ζεστές.