Υλικά συνταγής
- μελιτζάνες: 4
- γκούντα: 300 γρ.
- σάλτσα ντομάτας έτοιμη ή σπιτική: 2/3 του φλιτζανιού
- ελιές Καλαμών: 6 ψιλοκομμένες
- φιλετάκια αντσούγιας: 2 ψιλοκομμένα
- σκόρδο: 2 σκελίδες, λιωμένες
- ελαιόλαδο: 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
- TABASCO® κόκκινο: 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- αλάτι
Εκτέλεση συνταγής
- Πλένετε, καθαρίζετε και κόβετε σε λεπτές φέτες τις μελιτζάνες, τις βάζετε σε σουρωτήρι, τις πασπαλίζετε με αλάτι και τις αφήνετε για 20΄να ξεπικρίσουν. Τις ξεπλένετε καλά, τις στραγγίζετε και τις στεγνώνετε. Τις απλώνετε σε αντικολλητικό ταψί. Τις ραντίζετε με λίγο από το ελαιόλαδο και λίγες σταγόνες TABASCO®, αλατοπιπερώνετε και ψήνετε στη σχάρα για 10’-15’ μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
- Τις βάζετε σε πυρίμαχη πιατέλα σε στρώσεις και σκορπίζετε ανάμεσά τους την γκούντα κομμένη σε φέτες. Ψήνετε στο γκριλ ή σε δυνατό φούρνο για 5΄ μέχρι να λιώσει η γκούντα. Ανακατεύετε τη σάλτσα ντομάτας με τις ελιές και τις αντσούγιες. Χτυπάτε το υπόλοιπο λάδι με ελάχιστο ακόμα TABASCO® και το σκόρδο. Το ρίχνετε στη σάλτσα ντομάτας και ανακατεύετε. Περιχύνετε με τη σάλτσα τα λαχανικά.