ΓούναΚαστοριά

Συνέντευξη τύπου του ΔΣ του “Προφήτη Ηλία” για την Έκθεση και τα προσεχή σχέδια του συνδέσμου (βίντεο)

Το βλέμμα στο μέλλον στρέφει πλέον ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας», μετά την εξαιρετική επιτυχία της 42ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας Καστοριάς, η οποία έκλεισε τις πύλες της έχοντας υποδεχθεί 1.128 εμπορικούς επισκέπτες από όλες τις χώρες – αγορές του κλάδου της γούνας παγκοσμίως. Συνολικά, τις πύλες του Κέντρου Γούνας πέρασαν περίπου 3.000 άτομα, μετατρέποντας τον χώρο σε ένα διεθνές κέντρο συναλλαγών και εμπορίου, με ισχυρό αντίκτυπο σε όλη την πόλη και την ευρύτερη περιοχή που για τέσσερις ημέρες έζησε στον …ρυθμό της Έκθεσης.

https://www.youtube.com/watch?v=0BwgJ1yAjEQ

Τα ιδιαίτερα θετικά στοιχεία που καταγράφηκαν στην Έκθεση από πλευράς συμμετοχής, επισκεψιμότητας, αλλά και εμπορικότητας έχουν πλέον στρώσει τον …δρόμο για τις νέες διοργανώσεις που έχουν ήδη προγραμματιστεί, με κύρια την 43η Διεθνή Έκθεση Γούνας, η οποία θα πραγματοποιηθεί 3-6 Μαΐου 2018, αλλά και το 2ο Fur Shopping Festival, η ημερομηνία του οποίου καθορίστηκε για τις 3-5 Νοεμβρίου 2017, με το ενδιαφέρον για συμμετοχή να έχει ήδη αρχίσει να εκδηλώνεται από υφιστάμενους εκθέτες, αλλά και νέες επιχειρήσεις που θέλουν να λάβουν μέρος.

Τις νέες ημερομηνίες των εκθεσιακών γεγονότων που προγραμματίζονται ανακοίνωσαν τα μέλη της διοίκησης του Συνδέσμου, σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε μετά την «αυλαία» της Έκθεσης, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε και ο απολογισμός της 42ης διοργάνωσης, η οποία απέσπασε τα εύσημα από εκθέτες και επισκέπτες.

«Η 42η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς μπορεί να είναι πλέον παρελθόν, δεν είναι όμως παρελθόντα τα θετικά στοιχεία που άφησε. Κατά γενική ομολογία, η Έκθεση άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, αλλά και έθεσε τη βάση για την ανάπτυξη του κλάδου της γούνας στο άμεσο και απώτερο μέλλον», δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Ιωάννης Κορεντσίδης, ευχαριστώντας, παράλληλα, όλους όσους συνέβαλαν στην άρτια διεξαγωγή της και, κυρίως, στη διοργάνωση του GALA σε εξωτερικό χώρο, στο πλαίσιο υλοποίησης της αρχικής ιδέας του Αναπληρωτή Γραμματέα του Συνδέσμου, Λάζαρου Σαββίδη. «Σκοπός μας ήταν να συνδέσουμε την γούνα με την πόλη της Καστοριάς και για αυτόν τον λόγο επιλέξαμε την πλατεία Ντολτσό για την κεντρική επίδειξη μόδας. Νομίζω ότι ο στόχος αυτός επιτεύχθηκε», εξήγησε, από την πλευρά του, ο κ. Σαββίδης.

Αναφερόμενος στον απόηχο της Έκθεσης, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Συνδέσμου, Ιορδάνης Μιχαηλίδης τόνισε ότι «τα οφέλη της φετινής Έκθεσης δεν έχουν να κάνουν μόνο με τον κλάδο της γούνας, αλλά με όλη την τοπική οικονομία που προσπαθεί να αναπτυχθεί μέσα σε μία δύσκολη συγκυρία. Άλλωστε οι εκθέτες δεν ήταν μόνο οι 120 που υπήρχαν μέσα στον εκθεσιακό χώρο, αλλά όλες οι επιχειρήσεις της Καστοριάς που υποδέχθηκαν επισκέπτες κατά τη διάρκεια της Έκθεσης».

Η φετινή διοργάνωση, ωστόσο, κατέδειξε και μία μεγάλη ανάγκη: Αυτήν της επέκτασης των κτιριακών εγκαταστάσεων του Κέντρου Γούνας Δυτικής Μακεδονίας, έτσι ώστε να επαρκούν για ακόμη μεγαλύτερες διοργανώσεις, όπως αυτές που διαφαίνεται ότι θα είναι οι επόμενες. Σε αυτόν τον σχεδιασμό αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Αποστόλης Τσούκας.

«Θέλουμε να αφήσουμε μία παρακαταθήκη για τις επόμενες διοικήσεις του Συνδέσμου, όπως και εμείς παραλάβαμε το νέο τότε κτίριο από τη διοίκηση του κ. Ηρακλή Καλλισθένη. Πρώτο ζητούμενο, το οποίο σε μεγάλο βαθμό έχει δρομολογηθεί, είναι η νομιμοποίηση του κτιρίου. Το δεύτερο είναι η επέκτασή του, την οποία πιστεύουμε ότι θα έχουμε ολοκληρώσει έως τον Νοέμβριο, πριν το  2ο Fur Shopping Festival. Το τρίτο αφορά στην οδική σύνδεση του Κέντρου Γούνας απευθείας με την Εγνατία Οδό, έτσι ώστε οι επισκέπτες μας να οδηγούνται στον εκθεσιακό χώρο χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιούν παράδρομους. Αν καταφέρουμε να φέρουμε σε πέρας αυτά τα τρία ζητήματα θεωρώ ότι θα έχουμε πετύχει σαν διοίκηση στο 100%», επισήμανε ο κ. Τσούκας.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, έγινε αναφορά και στο Workshop, το οποίο πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο πλαίσιο της 42ης Έκθεσης Γούνας Καστοριάς, με στόχο οι νέοι σχεδιαστές που συμμετείχαν να εντάξουν τη γούνα στις μελλοντικές σχεδιαστικές δημιουργίες τους  Οι σπουδαστές έφυγαν από την Καστοριά παίρνοντας μαζί τους ιδιαίτερα θετικά στοιχεία για το νέο υλικό που τους δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουν, όπως άλλωστε και οι ίδιοι το επισήμαναν, σε μετέπειτα επικοινωνία που είχαν με τον υπεύθυνο του Εργαστηρίου, κ. Σαββίδη.

 

 

 

περισσότερα
Back to top button