ΓούναΕκδηλώσειςΚαστοριάτελευταίες ειδήσεις

Πολιτισμός και ομορφιές της Καστοριάς “παντρεύτηκαν” με τη λάμψη και την πολυτέλεια της γούνας

Έπεσε η αυλαία της της 42ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας Καστοριάς 

Στην Καστοριά στράφηκαν για τέσσερις συνεχόμενες ημέρες οι «προβολείς» του κλάδου της γούνας παγκοσμίως, κατά τη διάρκεια της 42ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας Καστοριάς, η οποία έλαβε χώρα στο Κέντρο Γούνας  Δυτικής Μακεδονίας από τις 4 έως τις 7 Μαΐου.

Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της, κυριάρχησαν η ομορφιά, η λάμψη και η πολυτέλεια, χωρίς να υστερεί το εμπορικό κομμάτι, με την Καστοριά να παίρνει τη θέση που της αξίζει στο παγκόσμιο στερέωμα του κλάδου.

Οι εκατοντάδες εμπορικοί επισκέπτες που  έδωσαν το «παρών» στο Εκθεσιακό Κέντρο προερχόμενοι από τις σημαντικότερες αγορές γούνας  της υφηλίου (1128 επισκέπτες από 32 χώρες), κατέστησαν την  Έκθεση ένα πραγματικά διεθνές γεγονός, αντάξιο των μεγάλων διοργανώσεων του εξωτερικού.

Το Κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας μετατράπηκε σε ένα πολυπολιτισμικό σταυροδρόμι, όπου έθνη και φυλές ενώθηκαν έχοντας ως συνδετικό κρίκο  τη ζεστασιά και την αίγλη της γούνας .

Οι πρωτοπόρες κολεξιόν των εκθετών τοποθετημένες σε μεγαλόπρεπα περίπτερα, κέντρισαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών, γεγονός που σε πολλές περιπτώσεις μετουσιώθηκε σε πράξη, γεμίζοντας ικανοποίηση τους συμμετέχοντες επιχειρηματίες.

Τις εντυπώσεις «έκλεψε» το κεντρικό Fashion Show (Gala) της Έκθεσης,  που πραγματοποιήθηκε στο υπέροχο παραδοσιακό περιβάλλον της πλατείας των Αδελφών Εμμανουήλ στο Ντολτσό, όπου παρουσιάστηκαν οι νέες ενδυματολογικές προτάσεις των Ελλήνων γουνοποιών για τον χειμώνα 2017-2018.

Ο πολιτισμός και οι ομορφιές της Καστοριάς «παντρεύτηκαν» με τη λάμψη και την πολυτέλεια της γούνας, συνθέτοντας ένα υπέροχο σκηνικό που έκανε, μέσα από τον Διεθνή Τύπο, τον γύρο του κόσμου, προβάλλοντας την περιοχή μας ως το απόλυτο τουριστικό προϊόν.

Στο πλαίσιο της Έκθεσης,  πραγματοποιήθηκε και το Εργαστήρι Γούνας για νέους σχεδιαστές, οι οποίοι, κατά τη διάρκεια των εργασιών του, «μυήθηκαν» στην τέχνη της επεξεργασίας γούνας. Οι νέοι σχεδιαστές επιδόθηκαν σε γούνινες δημιουργίες, δείχνοντας μεγάλο ενθουσιασμό για το νέο πολυτελές υλικό που τους δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουν και να αγαπήσουν.

Η ικανοποίηση ήταν έκδηλη και στους διοργανωτές φορείς της Έκθεσης ( Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας»,  ΔΕΘ HELEXPO , Αντιπεριφέρεια Καστοριάς), για τη μεγάλη επιτυχία της φετινής διοργάνωσης, για την πραγματοποίηση της οποίας συνέβαλαν σημαντικά οι χορηγοί:

BLACKG LAMA AMERICAN LEGEND (Μέγας Χορηγός)

TAP (Χρυσός Χορηγός)

KOPENHAGEN FUR (Ασημένιος χορηγός)

SAGA FURS (Ασημένιος χορηγός)

NAFA (Ασημένιος χορηγός)

SOJUZPUSHNINA (Ασημένιος χορηγός)

ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ

ENTERPRISE GREECE

ELLINAIR

MOUZENIDIS GROUP

MICILLO

ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

 

 

περισσότερα
Back to top button