Ελλάδα

Κανελόνια με κολοκυθάκια

Υλικά

  • 12 κανελόνια (έτοιμα για γέμισμα χωρίς βράσιμο)
  • 180 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 100 γρ. ροκφόρ λιωμένο με πιρούνι
  • 50 γρ. βούτυρο και λίγο επιπλέον για το άλειμμα
  • 300 γρ. κολοκυθάκια τρυφερά, πλυμένα και κομμένα σε κυβάκια
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • λίγος άνηθος ψιλοκομμένος
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζετε τη γέμιση ως εξής: λιώνετε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια. Προσθέτετε τα κολοκυθάκια. Ανακατεύετε 2΄-3΄ για να απορροφηθούν τα υγρά και αποσύρετε το σκεύος από την εστία.
  2. Ρίχνετε στο προηγούμενο μείγμα το ροκφόρ, τα 2/3 από την κρέμα γάλακτος, τη μισή τριμμένη γραβιέρα, τα αυγά και τον άνηθο, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε.
  3. Γεμίζετε τα κανελόνια με το μείγμα κολοκυθιών-τυριών. Τα βάζετε σε βουτυρωμένο ορθογώνιο ταψί σε μια στρώση και τα περιχύνετε με την υπόλοιπη κρέμα ανακατεμένη με την υπόλοιπη γραβιέρα. Ψήνετε τα κανελόνια 40΄-45΄ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ωραίο χρώμα.

icookgreek.com

περισσότερα
Back to top button