Υλικά
- 12 κανελόνια (έτοιμα για γέμισμα χωρίς βράσιμο)
- 180 γρ. γραβιέρα τριμμένη
- 100 γρ. ροκφόρ λιωμένο με πιρούνι
- 50 γρ. βούτυρο και λίγο επιπλέον για το άλειμμα
- 300 γρ. κολοκυθάκια τρυφερά, πλυμένα και κομμένα σε κυβάκια
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- λίγος άνηθος ψιλοκομμένος
- 250 ml κρέμα γάλακτος
- 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Ετοιμάζετε τη γέμιση ως εξής: λιώνετε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια. Προσθέτετε τα κολοκυθάκια. Ανακατεύετε 2΄-3΄ για να απορροφηθούν τα υγρά και αποσύρετε το σκεύος από την εστία.
- Ρίχνετε στο προηγούμενο μείγμα το ροκφόρ, τα 2/3 από την κρέμα γάλακτος, τη μισή τριμμένη γραβιέρα, τα αυγά και τον άνηθο, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε.
- Γεμίζετε τα κανελόνια με το μείγμα κολοκυθιών-τυριών. Τα βάζετε σε βουτυρωμένο ορθογώνιο ταψί σε μια στρώση και τα περιχύνετε με την υπόλοιπη κρέμα ανακατεμένη με την υπόλοιπη γραβιέρα. Ψήνετε τα κανελόνια 40΄-45΄ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ωραίο χρώμα.