Λαχταριστή ιδέα
Υλικά
- 5 χωριάτικα λουκάνικα
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 4 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί
- 2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
- 5 κομμάτια από μπαγκέτα ή φραντζολάκια
- 4 κουταλιές της σούπας γλυκιά μουστάρδα
- 1 αγγουράκι κομμένο σε φέτες
- αλάτι
- πιπέρι
- μερικά φύλλα ρόκας
- μουστάρδα και κέτσαπ για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε το λάδι σε μικρή κατσαρόλα και σοτάρετε τα κρεμμύδια 7΄-8’ μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε το κρασί, τη ζάχαρη και την πάπρικα. Σιγοβράζετε μέχρι να εξατμισθούν εντελώς τα υγρά και αλατοπιπερώνετε.
- Κάνετε μερικές χαρακιές σε κάθε λουκάνικο και τα ψήνετε στο γκριλ ή στο τηγάνι, τα στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί και κατόπιν τα τοποθετείτε μέσα στα ψωμάκια μαζί με το μείγμα κρεμμυδιών, φύλλα ρόκας και ροδέλες αγγουριού. Τα συνοδεύετε με μουστάρδα και κέτσαπ.