Μια πρωτότυπη μακαρονάδα – έκπληξη από την Ελεάννα Βλαχοπούλου
ΥΛΙΚΑ
2 κουτ. σούπα ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
1 μικρό κρεμμύδι
6 λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης
1 κούπα σάλτσα ντομάτας
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι
3/4 της κούπας κρέμα γάλακτος
350 γρ μακαρόνια πένες
2 κούπες νερό χλιαρό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και αφού κάψει ρίχνουμε σε αυτό το ψιλοκομμένο σκόρδο και το κρεμμύδι και τα τσιγαρίζουμε.Στην συνέχεια προσθέτουμε τα λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες και κατόπιν την σάλτσα ντομάτας. Προσθέτουμε την ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε ελάχιστα να δέσουν τα υλικά. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και στην συνέχεια τα ζυμαρικά μας και το χλιαρο νερό. Σκεπάζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας και τα αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά. Ανακατεύουμε καλά το φαγητό μας καθε 5 λεπτά και στην συνέχεια αφου δοκιμάσουμε και είναι βρασμένα όπως ακριβώς τα τρώμε κλείνουμε την φωτια και τα αφήνουμε σκεπασμένα για αλλα 5 λεπτά να τραβήξουν τα υγρά τους. Σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό και τρίβουμε επάνω εαν θέλουμε παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ