Υλικά συνταγής
- χωριάτικη ζύμη με ελαιόλαδο: 8 φύλλα (1 συσκευασία 850 γρ.)
- λουκάνικα Φρανκφούρτης: 8 κομμένα σε ροδέλες
- πιπεριά Φλωρίνης: 1 κομμένη σε κύβους
- ντομάτα: 1 κομμένη σε κύβους
- κασέρι: 250 γρ. τριμμένο
- μαστέλο Χίου: 150 γρ.
- φρέσκα κρεμμυδάκια: 3 ψιλοκομμένα
- σκόρδο: 1-2 σκελίδες, ψιλοκομμένo
- ελαιόλαδο: 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
- αυγά:2
- ζωμός λαχανικών: 1/2 φλιτζάνι
- μαϊντανός: ψιλοκομμένος
- αλάτι: όσο θέλετε
- πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση συνταγής
- Κόβετε με κουπ πατ κάθε χωριάτικο φύλλο σε 8 δίσκους και τους τοποθετείτε ανα 3 τον ένα πάνω στον άλλο μέσα σε φορμάκια στρογγυλά ώστε να καλυφθούν ο πάτος και τα πλαϊνά, αλείφοντας ανάμεσα με ελαιόλαδο.
- Σοτάρετε τα κρεμμυδάκια με το σκόρδο στο μισό ελαιόλαδο και προσθέστε την πιπεριά, την ντομάτα, το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέστε το ζωμό λαχανικών ζεστό και σιγοβράζετε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Βγάζετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει λίγο.
- Χτυπάτε τα αυγά, τα προσθέτετε μαζί με τα τυριά στο μείγμα των λαχανικών και ανακατεύετε καλά. Μοιράζετε το μείγμα στα φορμάκια ομοιόμορφα. Μοιράζετε από πάνω τα λουκάνικα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για 35’ περίπου.
Mix & Match
Ένα δελεαστικό ορεκτικό που ταιριάζει πολύ με μια κόκκινη, χειμωνιάτικη μπίρα, για μια ανάλαφρη, παρεΐστικη κατάσταση. Αν πάλι τα ταρτάκια είναι μέρος του τραπεζώματος, τότε δεν θα σας δυσκολέψουν ιδιαίτερα, αφού θα συμβαδίσουν με όποιο κρασί κι αν έχετε επιλέξει να συνοδεύσετε το δείπνο. Η προτίμησή τους πάντως είναι τα ερυθρά μαλακά κρασιά, τύπου Νεμέα.