Μετά την πρώτη επιτυχημένη ομάδα, και έπειτα από το μεγάλο ενδιαφέρον που δείξατε, το βιωματικό εργαστήριο επαναλαμβάνεται την Κυριακή 23/4/2017!
Οι γονείς αναρωτιούνται πως μπορούν να γίνουν καλύτεροι. Ο κάθε γονιός αποφασίζει να αναθρέψει κάπως το παιδί του και συνήθως, ενστικτωδώς, χρησιμοποιεί ακριβώς τον ίδιο τρόπο που χρησιμοποίησαν και οι δικοί του. Είτε αυτοί ήταν οι γονείς του είτε οι παππούδες. Άλλες πάλι φορές προσπαθεί να λειτουργήσει διαφορετικά αλλά ο περίγυρος και οι παππούδες τον κρίνουν τόσο πολύ που τον κάνουν να νιώθει τύψεις και να θεωρεί πως είναι λάθος. Κι εκεί κάνουμε το λάθος. Γιατί να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας με τις ίδιες ανασφάλειες με εμάς?
Το να μπορέσω να καταλάβω και να αφουγκραστώ τις ανάγκες του παιδιού μου προκειμένου να τις καλύψω επαρκώς έχει βασική σημασία. Σε αυτό μπορεί να βοηθήσει ιδιαίτερα αποτελεσματικά η ενσυναίσθηση.
Η ενσυναίσθηση στη σχέση γονέα- παιδιου έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς μπορεί να δημιουργήσει σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης, κατανόησης και αυθεντικότητας, ενώ ενισχύει το συναισθηματικό δεσμό μεταξύ της οικογένειας.
Η ενσυναίσθηση είναι μια δεξιότητα που μας επιτρέπει να σχετιζόμαστε ουσιαστικά με όλους τους ανθρώπους.
Στο βιωματικό αυτό σεμινάριο οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να κατανοήσουν την έννοια της ενσυναίσθησης, ενώ μεσα από βιωματικές ασκήσεις θα εξασκήσουν τη δεξιότητα αυτή.
Ερωτήματα που θα απαντηθούν είναι:
-Τι είναι και τι δεν είναι η ενσυναίσθηση;
-Γιατί είναι η σημαντική η ενσυναίσθηση;
-Τι σημαίνει μη κατευθυντικότητα;
-Ποια η διαφορά της ενσυναίσθησης από τον παιδοκεντρισμό;
-Πως διαχειρίζομαι τις ματαιώσεις του παιδιού μου;
-Όταν δεν “δουλεύει” η ενσυναίσθηση, τι κάνω;
Το σεμινάριο απευθύνεται σε γονείς (και μαμάδες και μπαμπάδες!) και όσους επιθυμούν να γνωρίσουν τη δύναμη της ενσυναίσθησης.
Κυριακή 23/4/2017,
Ώρα: 17.00-19.30
Γράμμου 8 (2ος όροφος- Κέντρο ψυχοθεραπείας και ολιστικών θεραπειών).
Κόστος: 20 Ευρώ
Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ κράτηση θέσης στο τηλ 6974451680
Το εργαστήριο συντονίζει ο Βασίλης Κιοσσές, ψυχολόγος- προσωποκεντρικός θεραπευτής. Ο Βασίλης Κιοσσές τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει ένα πρότυπο πρόγραμμα εκπαίδευσης φοιτητών ιατρικής και επαγγελματιών υγείας στην ενσυναίσθηση, ενώ από το 2014 διδάσκει το μάθημα “Η ενσυναίσθηση στη σχέση γιατρού- ασθενή” στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Δεδομένης της καθολικότητας της ενσυναίσθησης, μέσα από αυτό το βιωματικό εργαστήριο, θα αντιληφθούμε πως η ενσυναίσθηση είναι μια δεξιότητα που μπορεί να υπάρξει σε όλα τα είδη των σχέσεων.