Υλικά συνταγής
- Για τις κρέπες
- 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 φλιτζάνια νερό
- 4 κουταλιές σούπας ζάχαρη
- λίγο αλάτι
- 5 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 6 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη λιωμένη
- Για τη γέμιση
- φράουλες κομμένες σε φέτες
- 2 μπανάνες κομμένες σε ροδέλες
- κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί
- μαργαρίνη για το ψήσιμο
Εκτέλεση συνταγής
- Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το νερό, την ζάχαρη, το αλάτι και το μπέκιν. Ανακατεύετε μέχρι να αποκτήσετε έναν αραιό χυλό.
- Σε ένα μικρό τηγάνι βάζετε 1 κουταλάκι του γλυκού μαργαρίνη και μόλις κάψει ρίχνετε μια μικρή ποσότητα της ζύμης λιγότερο από μια κουτάλα και την απλώνετε να πάει παντού στο τηγάνι. Ψήνετε για 1′-2′ από τη μία πλευρά και τη γυρίζετε από την άλλη. Συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσει ο χυλός.
- Γεμίζετε τις κρέπες με φέτες φράουλας και μπανάνας, περιχύνετε με τη λιωμένη κουβερτούρα, κλείνετε την κρέπα και σερβίρετε.