Πατάτες τηγανητές στον φούρνο σε συνταγή της Μαρίας και ένα έξτρα tip
ΥΛΙΚΑ
πατάτες, αλάτι, λάδι
ρίγανη (προαιρετική)
μουστάρδα (αν θες)
σκόρδο (προαιρετικό)
ψήνω στους 200 βαθμούς
Διαδικασία
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες για τηγάνι σε μία λεκάνη.
Ρίχνω το λάδι και το αλάτι, τα ανακατεύω και τα ρίχνω στο ταψί, όπου έχω στρώσει λαδόκολλα.
Τα βάζω στον φούρνο να ψηθούν μέχρι να ροδίσουν.
Αφού τα βγάλω από τον φούρνο ρίχνω τη ρίγανη.
Είναι πολύ υγιεινές και νόστιμες.
Μπορείς να βάλεις και τριμμένο σκόρδο, περί ορέξεως.
Σημείωση:
Την ποσότητα της πατάτας στο ταψί, την κανονίζω με το μάτι, όχι μεγάλη ποσότητα.
ΤΙΠ
3 Κ.Σ. ΚΈΤΣΑΠ
1Κ.Σ. ΜΟΥΣΤΆΔΑ
1/2 Κ.Γ. ΡΊΓΑΝΗ
1/2 Κ.Γ.ΜΑΥΡΟΠΊΠΕΡΟ
ΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΡΒΊΡΩ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΤΆΤΕΣ