Υλικά συνταγής
- 2-3 κολοκυθάκια τριμμένα στον τρίφτη
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 αυγό
- 2/3 του φλιτζανιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2/3 του φλιτζανιού κεφαλοτύρι τριμμένο
- λάδι για το τηγάνισμα
- λίγο αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Αφήνετε τα κολοκυθάκια με λίγο αλάτι σε σουρωτήρι να στραγγίσουν τα υγρά τους. Τα στύβετε καλά και με τα χέρια σας.
- Ανακατεύετε καλά το γαιαούρτι με το αυγό. Προθέτετε το αλεύρι, τα καλά στυμμένα κολοκυθάκια, το τυρί, λίγο αλάτι, αν κρίνετε ότι χρειάζεται, και λίγο πιπέρι. Ανακατεύετε καλά μέχρι να αποκτήσετε ένα πηχτό χυλό, ρίχνοντας λίγο νερό αν σας φαίνεται σφιχτός.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και ρίχνετε το χυλό με κουταλιές που να απέχουν λίγο μεταξύ τους. Μόλις πήξουν και χρυσίσουν από τη μια μεριά, γυρνάτε τις τηγανίτες σας να ψηθούν κι απ’ την άλλη. Τις βγάζετε και τις αφήνετε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί πριν τις σερβίρετε.