Υλικά συνταγής
- φύλλο για πίτες έτοιμο ή σπιτικό (σύμφωνα με τη βασική μας συνταγή): 500 γρ
- ελαιόλαδο: 4 κουταλιές της σούπας για το σοτάρισμα και επιπλέον για το άλειμμα και το τηγάνισμα
- σπανάκι: 250 γρ.
- πράσα: 4
- κολοκυθάκια: 2
- κρεμμυδάκια φρέσκα: 2
- άνηθος: 1 ματσάκι, ψιλοκομμένος
- σιμιγδάλι χοντρό: 1 κουταλιά της σούπας
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Πλένετε, καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το σπανάκι, τα πράσα και τα κρεμμυδάκια. Τρίβετε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη. Σ’ ένα βαθύ τηγάνι σοτάρετε τα κρεμμυδάκια στο λάδι. Προσθέτετε τα κολοκυθάκια, το σπανάκι και το πράσο. Τα αφήνετε να σιγοψηθούν μέχρι να πιουν όλο το νερό τους. Αλατοπιπερώνετε.
- Ανακατεύετε τα σοταρισμένα λαχανικά με το σιμιγδάλι και τον άνηθο. Ετοιμάζετε το φύλλο αν κάνετε σπιτικό σύμφωνα με τη βασική μας συνταγή. Στρώνετε κάθε φύλλο σε επίπεδη επιφάνεια και το αλείφετε με λάδι. Το κόβετε σε λωρίδες και βάζετε στις άκρες λίγη από τη γέμιση των λαχανικών.
- Διιπλώνετε κάθε λωρίδα σε τρίγωνες πίτες και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και η γέμιση. Τηγανίζετε τις πίτες σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις 2 πλευρές τους. Τις στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί και τις σερβίρετε.