ΑθλητικάΆργος ΟρεστικόΚαστοριά

Μπάσκετ γυναικών ΕΚΑΣΔΥΜ: Κεραυνος Αγ. Γεωργίου – Άργος Ορεστικό  45-49 (ρεπορτάζ –  φωτογραφίες)

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη πέτυχε την προηγούμενη αγωνιστική  η γυναικεία ομάδα του Άργους Ορεστικού όπου επικράτησε του δεύτερου στην βαθμολογία Κεραυνού Αγ. Γεωργίου με σκορ 45-49, παίρνοντας έτσι και την ρεβάνς για την εντός έδρας ήττα στο πρώτο γύρο με σκορ 44-56.

Δυνατό το ξεκίνημα και από τις δύο  ομάδες με τις γηπεδούχες να παίρνουν ωστόσο βραχεία κεφαλή στο σκορ με το πρώτο δεκάλεπτο να κλείνει στο 10-09.

Με τις φιλοξενούμενες να βγάζουν ενέργεια και να δημιουργούν φάσεις στην επίθεση χωρίς ωστόσο να παίρνουν προβάδισμα με τα πολλά χαμένα εύκολα καλάθια, η ομάδα του Κεραυνού κατάφερε να περάσει μπροστά στο ημίχρονο με σκορ 25-19.

Στην επανάληψη όμως, η «παρέα» του Άργους μπήκε με μεγάλη συγκέντρωση στο παρκέ κάνοντας ένα σερί 0-8, υποχρεώνοντας την αντίπαλη ομάδα να καλέσει εσπευσμένα τάιμ-άουτ. Με το παιχνίδι να πηγαίνει πόντο –πόντο και τους διαιτητές να «αφήνουν» το σκληρό παιχνίδι, οι γηπεδούχες κράτησαν και στο τρίτο δεκάλεπτο τα ηνία στο σκορ με 36-34.

Καταλυτική στην εξέλιξη του παιχνιδιού ήταν η τέταρτη περίοδος όπου οι Αργίτισσες έφτασαν σε μια ακόμα ανατροπή, απέναντι στην πολύ δυνατή ομάδα των Γρεβενών. Με σωστές και ψύχραιμες επιλογές στα κρίσιμα αλλά και εκπληκτική άμυνα, με την Παπακωνσταντίνου να είναι καθοριστική σε αυτό το κομμάτι, μαζεύοντας όλα τα αμυντικά ριμπάουντ αλλά και πηγαίνοντας με φοβερή ενέργεια και στα επιθετικά, η «παρέα» του Άργους πήρε το ροζ φύλλο αγώνα με σκορ 45-49.

Την επόμενη αγωνιστική, το Άργος αντιμετωπίζει σε εκτός έδρας αναμέτρηση τον Αίαντα Αμυνταίου.

Διαιτητές: Πανταζής- Μαρινέλης

Δεκάλεπτα: 10-09, 25-19, 36-34, 45-49

Φύλλο Αγώνος:

(Γεωργοπούλου-Καραγεωργίου) : Μουτζίκη Α. , Καραγεωργίου Β. 4, Κιτσίρη Μ. , Καραγεωργίου Μ.2 , Πατσιαρίκα Κ. , Τερζοπούλου Ε. 2, Πατσιαρίκα Δ. ,   Παπακωνσταντίνου Α. 9, Αντωνιάδου Κ. 20,   Γεωργοπούλου Π. 8

 

Βαθμολογία:

  1. Απόλλων Πτολεμαΐδας 16
  2. Κεραυνός Αγ. Γεωργίου 13
  3. ΑΣ. Άργος Ορεστικό 13
  4. ΓΣΚ Λασσάνης 10*
  5. ΠΑΟΚ Μεσοποταμίας 9*
  6. Αίαντας Αμυντάιου 7

*Έχουν από έναν αγώνα λιγότερο

 

Επόμενη αγωνιστική:

ΓΣΚ Λασσάνης –Κεραυνός Αγ. Γεωργίου

ΑΣ. Άργος Ορεστικό- Αίαντας Αμυνταίου

Απόλλων Πτολεμαΐδας- ΠΑΟΚ Μεσοποταμίας


 

περισσότερα
Back to top button