Υλικά συνταγής
- 1 φύλλο ζύμη σφολιάτα
- 2 κολοκυθάκια τριμμένα στον τρίφτη
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 4 αυγά
- 300 γρ. κεφαλογραβιέρα, κασέρι και φέτα, τριμμένα (από 100 γρ. περίπου το καθένα)
- δυόσμος ή άνηθος ψιλοκομμένος
- αλάτι, πιπέρι, λίγη φρυγανιά τριμμένη
- 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον για το ταψί
Εκτέλεση συνταγής
- Πασπαλίζετε το κολοκύθι με λίγο αλάτι και το αφήνετε σε σουρωτήρι να στραγγίξει. Καθαρίζετε τα κρεμμυδάκια, τα πλένετε καλά, τα ψιλοκόβετε και τα σοτάρετε σε κατσαρόλα στο λάδι μαζί με το τριμμένο κολοκύθι, αφού το στύψετε καλά, για 2΄-3΄, μέχρι να εξατμισθούν όλα τα υγρά. Τα κατεβάζετε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το δυόσμο ή τον άνηθο. Ανακατεύετε και αφήνετε να κρυώσουν πολύ καλά.
- Μεταφέρετε το μείγμα κρεμμυδιών-κολοκυθιών σε μπολ και του προσθέτετε τα αυγά χτυπημένα και τα τυριά. Ανακατεύετε τα υλικά καλά.
- Στρώνετε σε ταψί αλειμμένο με λίγο λάδι το φύλλο σφολιάτας ανασηκώνοντάς το και λίγο στα πλαϊνά. Απλώνετε πάνω του το μείγμα κολοκυθιών-τυριών. Ισιώνετε την επιφάνεια, πασπαλίζετε με λίγη φρυγανιά και βάζετε την πίτα στο φούρνο, τον οποίο έχετε προθερμάνει προηγουμένως στους 220° C. Ψήνετε την πίτα για 35΄-40΄στους 200° C μέχρι να σφίξουν και να ροδίσουν οι άκρες της ζύμης και η επιφάνεια της πίτας.