Τέλεια, νηστίσιμη ιδέα
Υλικά συνταγής
- 150 γρ. ταραμάς λευκός
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1/2 φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού άνηθος ψιλοκομμένος
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού σπανάκι ψιλοκομμένο
- 700 γρ. μπαγιάτικο ψωμί ψίχα
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
- χυμό από 1/2 λεμόνι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο και αλεύρι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Σε μία λεκάνη βάζετε τον ταραμά, τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, τον άνηθο και το σπανάκι και ανακατεύετε.
- Μουσκεύετε το ψωμί και το στύβετε πολύ καλά. Προσθέτετε στο μείγμα τηυν ψίχα, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το πιπέρι και ζυμώνετε καλά.
- Πλάθετε τους ταραμοκεφτέδες, τους αλευρώνετε και τους τηγανίζετε σε καυτό ελαιόλαδο, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές και τα στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί.