Παραλλαγή από τη Μαρία του παραδοσιακού νηστίσιμου χαλβά, με ινδοκάρυδο
Υλικά:
1 φλιτζ. τσαγιού καλαμποκέλαιο ΄΄Φλώρα΄΄
1 1/2 φλιτζ. τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό ΄΄Αλλατίνη΄΄
1/2 φλιτζ. ινδοκάρυδο
1/2 φλ. τσαγιού αμύγδαλα κομμένα στην μέση
Σιρόπι:
2 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
4 1/2 φλ. τσαγιού νερό.
Εκτέλεση:
Βάζω το σιρόπι να βράσει μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Βάζω σε μία κατσαρόλα το λάδι, το σιμιγδάλι ,τα αμύγδαλα και τα τοποθώ στο μάτι της κουζίνας [στο 7 ]και αρχίζω να τα καβουρδίζω [περίπου 7-΄8΄λεπτά.] Αφού έχει κοκκινίσει το σιμιγδάλι, προσθέτω το βρασμένο σιρόπι [προσεκτικά,] και ανακατεύω με το σύρμα.
Μόλις αρχίζει και πήζει, το κατεβάζω απο την φωτιά ζουμερό,, ρίχνω το ινδοκάρυδο, το ανακατεύω , το ρίχνω στην φόρμα και το σκεπάζω με μια καθαρή πετσέτα.
Αφού κρυώσει, το βγάζω απο την φόρμα, το πασπαλίζω με ινδοκάρυδο και το σερβίρω.
Σημείωση:
Μπορούμε να βάλουμε στο σιρόπι 2-3 φέτες πορτοκάλι την ώρα πού βράζει.
Καλή σας επιτυχία
Μαρία